Komt Subaru wellicht met een nieuwe Justy?

Zoals wellicht bekend is de laatste Subaru Justy niets meer dan een Daihatsu Sirion met een paar kleine uiterlijke wijzigingen. Wat wellicht ook bekend is, is dat Daihatsu eind 2012 van de Europese markt zal verdwijnen. Hierdoor krijgt Daihatsu ook geen nieuwe modellen meer voor de Europese markt. Enige uitzondering hierop is de Daihatsu Charade, maar dat is niets meer dan een Toyota Yaris met andere logos.

Kijkende naar de hoeveelheid verkochte Daihatsu’s Sirion (ruim 8.000 sinds 2007) en het aantal verkochte Justy’s (ruim 1.200 sinds 2007) ligt hier een behoorlijk marktaandeel voor de Toyota dochter Daihatsu en voor Subaru is 1.200 stuks in bijna vijf jaar tijd ook een groot aandeel van de totale verkopen.

Zoals gezegd, de Justy is officieel niet meer leverbaar, maar er is nog voorraad en de verkoopcijfers van de Sirion zijn dit jaar bedroevend (109 stuks), maar dat is niet vreemd als een merk zijn afscheid al heeft aangekondigd.

In Japan heeft Daihatsu echter een volledig nieuwe Sirion geintroduceerd. Zelfde principe als het vorige model, maar een stuk moderner.

Er zijn nog geen berichten dat Subaru dit model over zal nemen van Daihatsu, maar het zou geen onverstandige keuze zijn. Daihatsu klanten kunnen vanaf 2013 niet meer terecht bij hun dealer voor een nieuwe Sirion, Subaru kan wel een duwtje in de rug gebruiken.

Het zou dus een goede zet zijn voor Subaru om de nieuwe Sirion als Justy in de showroom te zetten. Duizenden Daihatsu rijders, Justy rijders kunnen dan alsnog een soortgelijke auto aanschaffen zonder naar een ander merk uit te hoeven wijken. Kort gezegd, de bijna tienduizend verkochte auto’s uit de afgelopen vijf jaar zullen ooit vervangen worden door een ander. Voor Toyota lijkt me dat reden genoeg om serieus te overwegen de Justy een nieuw leven in te blazen.

Dus Toyota, gun Subaru een nieuwe Justy en houd uw klanten (want of het nou een Daihatsu of een Subaru is, Toyota heeft er baat bij) binnen!

Hieronder een aantal foto’s van de nieuwe Sirion:”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s