Komt de nieuwe Subaru Impreza wel naar Europa?

Er steken wat geruchten de kop op waar Subarublog erg verbaasd over is. Het is namelijk nog niet zeker of de nieuwe Subaru Impreza wel naar Europa komt!

De geruchten zijn gebaseerd op het feit dat de auto niet op de IAA in Frankfurt staat. Ook heeft de Britse Subaru importeur laten vallen dat het voor hen allerminst zeker is dat de auto daar op de markt komt. De auto zou te duur zijn om goed geprijst in de showrooms te zetten!

Ook de Nederlandse importeur heeft nog weinig losgelaten over de Impreza, terwijl de XV en de BRZ wel onder de aandacht zijn geweest.

Een telefoontje met een Subaru dealer leerde dat de XV zoals het er nu naar uitziet voor het einde van het jaar in de showroom staat. Op de vraag wanneer de nieuwe Impreza leverbaar wordt werd enigzins aarzelend “begin volgend jaar” geantwoord.

Mocht het zo zijn dat de Impreza niet geleverd word vraagt Subarublog zich af waar Subaru mee bezig is. De Justy is niet meer leverbaar, de Trezia is een stap duurder en niet bepaald succesvol tot nu toe. De huidige Impreza was allerminst een verkooptopper, maar Subarublog schat de kansen van de nieuwe een stuk hoger in.

Het Subaru modellenprogramma zou dus wederom uitgedund worden en steeds meer afhankelijk zijn van SUV achtige modellen (Forester, Outback en XV). Is dat nou wel zo interessant voor Nederland/Europa?

Wellicht horen we binnenkort meer van de importeur, maar waar rook is is vuur…..

 

2 gedachten over “Komt de nieuwe Subaru Impreza wel naar Europa?

  1. Dat is precies wat ik dacht toen duidelijk werd dat de XV wel op de IAA zou worden gepresenteerd, maar niet de nieuwe Impreza. Ik ben donderdag op de IAA geweest en daar stonden louter WRX STi sedans, van het oude model uiteraard. Dat zijn officieel geen Impreza’s meer. Ik denk dat Subaru met de XV probeert mee te liften op het succes van de Nissan Qashqai en Mitsubishi ASX, die ook veel succesvoller zijn dan de Almera en Lancer. Ik vind het niet zo gek dat de gewone Impreza’s wellicht niet leverbaar worden in Europa, maar ik had dan liever gezien dat het model gewoon als ‘Impreza’ werd uitgebracht in plaats van de fantasieloze naam ‘XV’. Ik moet zeggen dat de XV heel aardig oogt, veel beter dan zijn voorganger.

  2. Vandaag uit betrouwbare bron begrepen dat Subaru het wel of niet introduceren van de Impreza in Europa af laat hangen van het succes van de XV. Mocht de XV het succes gaan behalen wat Subaru Nederland voor ogen heeft, dan zal de nieuwe Impreza 5-deurs in ieder geval NIET naar Nederland komen. De vierdeurs versie wordt nog over nagedacht.
    Ik kan deze gedachtengang niet geheel volgen eerlijk gezegd. De Impreza en de XV zijn ondanks dat de XV een Impreza afgeleide is, toch twee totaal verschillende auto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s