Subaru XV: prijzen, introduktie en géén Impreza!

De nieuwe Subaru XV zal net voor de kerstdagen in de Nederlandse showrooms arriveren, om precies te zijn op 24 december.

Subaru Nederland heeft op een dealer meeting op de IAA in Frankfurt meer bekend gemaakt over de nieuwe XV en de nieuwe Impreza.

Subarublog schreef eerder al dat het een vermoeden had dat de nieuwe Impreza niet naar Nederland zou komen en dat blijkt grotendeels waar. Subaru Nederland laat het verschijnen van de Impreza namelijk afhangen van het succes van de XV. Wanneer de XV aan de verwachtingen gaat voldoen komt er geen nieuwe Impreza in Nederland.

Het enige Impreza model wat nog een twijfel geval is, is de sedan versie.

De XV zal door Subaru Nederland eind oktober gepresenteerd gaan worden op een nader te noemen lokatie, hoogstwaarschijnlijk in de buurt van Utrecht. Geïnteresseerden krijgen daar de mogelijkheid om de XV alvast te bekijken. Er zullen 3 auto’s aanwezig zijn.

Subaru Nederland heeft alvast de volgende (voorlopige) prijzen bekend gemaakt:

XV 1.6 handgeschakeld: € 27.495,-

XV 2.0 handgeschakeld: € 28.495,-

De meerprijs voor de CVT automaat is € 2.000,-

De dieselversies zullen uiteraard ook weer beschikbaar zijn, maar daar is op dit moment nog niets over bekend.

De XV zal standaard onder meer uitgerust zijn met 17 inch lichtmetalen velgen, climate controle, cruise controle, audio met usb etc etc. Een erg complete auto dus.

Belangrijkste nieuws is misschien wel dat de 1.6 versie een groen B label zal krijgen. De tweeliter versie moet het doen met een (ook nog groen) C label. Keurige waarden dus voor deze nieuwe Subaru aanwinst.

Subarublog verwacht dat de XV redelijk succesvol zal zijn in Nederland. Echter zullen de Forester verkopen hier wel onder gaan lijden.

Binnenkort meer nieuws over de Subaru XV!

8 gedachten over “Subaru XV: prijzen, introduktie en géén Impreza!

 1. Zijn dit echt de definitieve prijzen? Zo ja, dan vind ik ‘m veel te duur!

  Jeep Compass 2.0 vanaf € 26.950
  Hyundai ix35 1.6 GDI vanaf € 22.995
  Hyundai ix35 2.0 CVVT vanaf €24.495
  Kia Sportage 1.6 GDI vanaf € 22.995
  Kia Sportage 2.0 CVVT vanaf € 27.520
  Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec vanaf € 21.799
  Nissan Qashqai 1.6 vanaf € 22.390
  Nissan Qashqai 2.0 Acenta € 26.850

  En deze modellen hebben dan nog meer die SUV look dan de XV. Ik kan me niet voorstellen dat Subaru er met deze prijzen veel zal weten te verkopen.

  • Vergeet niet dat de uitrusting op een erg hoog niveau zal liggen en dat deze auto standaard All Wheel Drive heeft. Daarnaast is de auto zelfs goedkoper dan de huidige Impreza XV, die is er vanaf € 29.995,-
   Neemt niet weg dat de prijzen (die overigens van een Subaru-dealer afkomen) aan de stevige kant zijn. Of de auto succesvol zal zijn, zal de tijd leren.

   • Ik vind het prijsverschil tussen de 1.6 en 2.0 trouwens ook opmerkelijk klein!
    Tja, ik had liever gezien dat Subaru voor een gunstig starttarief had gekozen van rond de 21 mille. Ik bedoel: Subaru is al een merk dat te vaak over het hoofd wordt gezien, een instapmodel als prijslokker was vanuit dat licht niet verkeerd geweest.

   • Ik begrijp je gedachte, maar mocht Subaru alsnog de Impreza op gaan nemen in het programma, dan zal die wat betreft prijs ergens rond de 22.000 komen te liggen. Helaas speelt ook de Yen hier een hele grote rol in. 21.000 voor de XV is gewoon niet haalbaar. En ondanks de misschien wat hoge vanafprijs denk ik dat de XV het best goed zal doen. De auto heeft ongeveer dezelfde afmetingen als de eerste Forester, de grondspeling is zelfs wat groter. Ik denk dat Subaru in die hoek best wat verkopen kan behalen.

  • Dit zijn de prijzen van bovenstaande auto’s, maar dan met vierwielaandrijving:

   Jeep vanaf 29.750
   Hyundai vanaf 28.490
   Kia vanaf 30.220
   Mitsubishi niet leverbaar
   Nissan vanaf 29.300

   Deze gegevens komen van Autoweek.nl.
   In vergelijking met deze prijzen vraagt Subaru dus een zeer nette prijs voor de XV, zelfs in tweeliter uitvoering. Dat niet iedereen op vierwielaandrijving zit te wachten is absoluut een feit,maar dat is nou eenmaal ene keuze die Subaru gemaakt heeft. Kun je mijns inziens alleen maar respect voor hebben.

   • Ah, standaard 4WD, dat scheelt inderdaad een hoop. De huidige Impreza is er geloof ik ook met alleen voorwielaandrijving, waardoor die voor minder dan 20 mille aangeboden kon worden. Niet dat dat de verkopen nu zoveel heeft geholpen…

   • De XV mag je ook absoluut niet zien als de vervanger van de Impreza. Zoals gezegd is er van het huidige model Impreza ook een XV versie, die is leverbaar vanaf 29.995. Subaru heeft er nu voor gekozen om de XV als apart model in de markt te zetten, dus zonder de toevoeging Impreza. Dit hebben ze ook al gedaan met de Impreza WRX STi, die heet nu Subaru WRX STI.
    Zoals gezegd gaat binnenkort ook de produktie van start van de nieuwe Impreza. Het is echter nog maar de vraag of die auto naar Nederland zal komen.

 2. Hallo,

  Ik vind het jammer dat er geen automatische bak aan de diesel wordt geoppeld. De media is niet erg enthousiast over de nieuwe XV. Helaas want dat zal ogetwijfeld invloed op de verkopen gaan hebben……Ik ben benieuwd naar de prijstelling van de nieuwe Mazda CX5. Een auto uit hetzelfde sigment met een sterke diesel, automaat en vierwiel aangedreven, indien gewenst. Een grote concurrent voor de XV in mijn ogen.
  We gaan zien wat de toekomst zal brengen en ik hoop dat Subaru innovatiever tewerk gaat de komende jaren om het merk een verkoop impuls te geven in Nederland en Europa.
  Ik rijd zelf Forester overigens, tot grote tevredenheid!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s