Subaru Nederland, geef de Impreza een kans!

Sinds de introduktie van de nieuwe Impreza is Subaru Nederland erg onduidelijk geweest over het wel of niet verschijnen van deze auto op de Nederlandse markt. Subarublog heeft een tijd geleden telefonisch contact gehad met een medewerker van Subaru NL. Deze medewerker bevestigde dat de auto in het derde of vierde kwartaal zou verschijnen.

Vandaag heeft Subarublog vernomen dat Subaru NL serieus overweegt de auto NIET in het programma op te nemen!

In de ogen van Subarublog een gemiste kans. Natuurlijk zijn de verkoopcijfers van de huidige Impreza (welke overigens uitverkocht is) zeer dramatisch geweest de afgelopen jaren, maar de looks van het nieuwe model zijn toch echt een stuk beter.

Sinds de introduktie van de Impreza in 1993 zijn de verkoopcijfers nooit echt goed geweest. De voorganger Leone deed het zelfs beter.
De Impreza’s die wel wisten te verkopen waren de GT Turbo en WRX modellen, waardoor soms behoorlijke verkoopaantallen werden behaald.

Subarublog is van mening dat juist het succes van de snelle versies het probleem is van de Impreza. De gemiddelde Nederlander kent Subaru namelijk voornamelijk van de Impreza 555 en die snelle auto’s met die gouden wielen en die brullende uitlaten.

Op zich is daar niets mis mee, maar Subaru heeft er een tijd geleden juist voor gekozen om de naam Impreza los te koppelen van de WRX STI modellen. En dt hadden ze beter anders aan kunnen pakken. De naam Impreza had gekoppeld moeten blijven aan de snelle uitvoeringen, daar heeft Subaru immers zijn naam mee opgebouwd de afgelopen twintig jaar.

De ” normale” Impreza modellen hadden dan onder een andere naam waarschijnlijk makkelijker een plekje op de Nederlandse (en Europese) markt gekregen. Met de XV lukt dat immers ook en dat model is afgeleid van de Impreza.

Dus Subaru Nederland, geef de Impreza een kans. Natuurlijk zal een andere naam niet gaan lukken, maar met een goed plan van aanpak zal het nieuwe model zeker succesvoller zijn dan het huidige!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s