Verkoopcijfers april: cijfers per type

Enkele dagen geleden berichtte Subarublog al dat er in april slechts 55 nieuwe Subaru’s op de weg zijn gezet in Nederland. Vorig jaar april waren dat er nog 94, terwijl de nieuwe XV toen nog niet leverbaar was.

De cijfers per model waren op dat moment nog niet bekend, maar inmiddels zijn ze vrijgegeven.

Het instapmodel, de Trezia, blijft het moeilijk hebben. Vorig jaar april gingen 33 exemplaren de weg op, terwijl dat er dit jaar slechts 19 zijn. De Impreza en de Legacy bleven zelfs op nul verkochte exemplaren steken, terwijl daar vorig jaar gezamenlijk nog 7 exemplaren van verkocht werden. De Outback zakt terug van 12 naar 3 exemplaren.

De slechte cijfers van de Impreza zijn grotendeels te verklaren. Het model is in Nederland geen hardloper geweest en inmiddels schijnt de voorraad op te zijn. Het nieuwe model verschijnt in September. Wellicht dat dan de verkopen een positieve stimulans krijgen.

Van de Legacy en Outback staat er een facelift op stapel, evenals de komst van een diesel met automaat. Of dat een stijging van de verkopen zal veroorzaken is afwachten.

Van de Forester werden in april 19 exemplaren verkocht, terwijl dat er een jaar geleden nog het dubbele aantal waren. De Forester heeft duidelijk te lijden onder de introduktie van de XV en het feit dat de auto al wat langer mee loopt. Het nieuwe model Forester verschijnt in 2013.

En dan Subaru’s nieuweling, de XV, een auto waar Subaru Nederland en haar dealers veel van verwachten. In april werden slechts 14 stuks op de weg gezet. Niet omdat ze niet verkocht worden, maar simpelweg omdat er geen voorraad meer is van het meest popolaire type, de 2.0 Luxury. Er staan her en der nog wat 1.6 en diesel uitvoeringen, maar de nieuwe voorraad arriveert pas in juli. Hiervan zou een groot deel al verkocht zijn, dus de verkopen zouden in het tweede deel van 2012 duidelijk moeten stijgen.

Al met al heeft Subaru het zwaar op dit moment, maar betere tijden lijken zeker onderweg!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s