Verkoopcijfers mei: 52 nieuwe Subaru’s in Nederland

17 XV’s, 17 Trezia’s, 15 Foresters en 3 Legacy’s, dat is de score van Subaru in de Nederlandse autoverkopen in mei 2012.

Wederom een teleurstellende maand dus, zeker met een XV en Trezia waar toch een aantal auto’s van verkocht moeten kunnen worden. Wat betreft de XV is het een bekend verhaal. De auto was simpelweg niet leverbaar, waardoor de leveringen achterblijven. Subarublog heeft inmiddels wat XV’s met nieuwe kentekens zien rijden, dus wellicht ziet de maand juni er wat beter uit.

De Trezia kan helaas nog steeds geen potten breken, ondanks diverse acties van de Nederlandse dealers. Misschien moet Subaru toch maar weer een Justy in het programma opnemen, die deed het een stuk beter.

De Forester is duidelijk op zijn retour, maar volgend jaar staat de opvolger in de showroom. Wel heeft Subaru een aantal actiemodellen, waaronder de Black&White Edition. Wellicht dat dat de verkopen iets kan verhogen.

De Legacy en Outback zijn echt op een dieptepunt beland met drie verkochte exemplaren in mei. Er komt volgend jaar een facelift en een automaat voor de dieselversie, maar of dat de verkopen op kan schroeven?

De Impreza heeft geen nieuwe kopers gevonden in mei en het huidige model schijnt zo goed als uitverkocht te zijn, dus misschien moet Subaru de nieuwe Impreza wat eerder op de markt brengen als September.

Voor de komende maand juni verwacht Subarublog dat de cijfers er iets beter uit zullen zien. Er zullen behoorlijk wat XV’s worden uitgeleverd en de eerste 20 BRZ’s zullen de weg op gaan. Of de Trezia acties voor hogere verkoopaantallen zullen zorgen zal de tijd leren.

Advertenties

One thought on “Verkoopcijfers mei: 52 nieuwe Subaru’s in Nederland

  1. De Subaru- dealer in Veenendaal bijv. weet niet zo goed wat “promotie” betekent. Voor het “oude” merk SAAB biedt men een “zomerklaar”- actie aan: voor 24,95 euro wordt de auto op 19 punten gecontroleerd. Voor Subaru- rijders helemaal niets: alléén een feestaanbieding t.g.v. het feit dat het merk 40 jaar wordt geïmporteerd.
    Bestaande klanten worden vergeten. Zo’n opstelling helpt niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s