Subaru XV: vreemde eend in de bijt?

Laten we eerlijk zijn, als een Volkswagen Golf de verkoopranglijsten aanvoert, of een Toyota Yaris staat in de top-10, dan kijkt niemand daar van op.

Als er een Subaru in de top van de verkoopstatistieken staat, dan is het een heel ander verhaal. En laat het nou zo zijn dat de Subaru XV in een aantal landen deze top-10 postie heeft behaald in de afgelopen maanden!

In Noorwegen is de XV in juni op de markt gekomen. Met 182 verkochte exemplaren behaalde de XV direct een 15e plaats in de ranglijsten. In de maand juli wist de XV met 263 exemplaren zelfs de 9e positie te behalen.

Nou is dat op zich niet vreemd, want een nieuw model trekt in de eerste maanden vaak wat meer kopers, maar in augustus klom de XV zelfs naar een zesde plaats! In deze maand bleef de XV zelfs de Nissan Quashqai, Volkswagen Tiguan en de Mitsubishi ASX voor!

Ook in Zwitserland heeft de XV goede resultaten behaald. In juli werden 428 exemplaren verkocht, waarmee de XV een fraaie 4e plaats behaalde in de ranglijsten!

Het lijkt er dus op dat SUbaru met de XV goede zaken doet. In Nederland zijn inmiddels 303 exemplaren verkocht. Voor Subaru begrippen een goed aantal, maar met een wat uitgebreider programma en een goed geprijsd instapmodel zou het nog beter kunnen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s