Verkoopcijfers 2012: op weg naar een goed resultaat!

Vorig jaar wist Subaru wereldwijd 617.704 nieuwe auto’s te verkopen. Dit jaar zal het aantal vermoedelijk hoger uitkomen. Subarublog heeft de cijfers van de belangrijkste markten op een rij gezet.

Het grootste afzetgebied voor Subaru zijn de Verenigde Staten. Vorig jaar werden daar 266.989 nieuwe Subaru’s verkocht. Dit jaar staat de teller al ruim 4.000 stuks hoger, met november en december nog te gaan.

De thuismarkt Japan is ook op weg naar een beter resultaat. Met nog twee maanden te gaan is het verschil ruim 13.000 auto’s in het voordeel van 2011, maar normaal gesproken zal de teller dit jaar hoger uitkomen.

Canada en Australië zijn beide op weg naar een goed resultaat. Na oktober moeten er in Australië nog 29 Subaru’s verkocht worden om boven het resultaat van 2011 uit te komen. Voor Canada ligt dat aantal op zo’n 1.500 auto’s. Beide landen zullen dus boven het aantal van 2011 uitkomen, waarbij Canada net als de Verenigde Staten een nieuw verkooprecord neer zal zetten.

Een kleine markt, maar zeker geen onbelangrijke voor Subaru is Nieuw-Zeeland. Ondanks een tekort aan auto’s zal het resultaat van 2012 ook hier boven het resultaat van 2011 uitkomen.

Ook China is een belangrijke markt voor Subaru. Exacte cijfers van dit jaar zijn helaas niet bekend op dit moment, maar de verwachting is dat Subaru daar de grootste klap gaat krijgen met een daling van zo’n 20 tot 25 duizend auto’s.

In Europa zijn de verschillen groot. Duitsland, Zweden en Noorwegen zitten al ruim boven de aantallen van vorig jaar, terwijl bijvoorbeeld Italië, Engeland en Finland behoorlijk achterblijven.

De resultaten in Rusland en Zwitserland liggen nu al op een dusdanig niveau dat ook dat een beter resultaat ten opzichte van 2011 behaald zal worden.

In de Benelux is het afwachten wat het zal worden. In Nederland ligt Subaru op dit moment (nog twee maanden te gaan) 46 auto’s achter op 2011. Veel beter als 2011 zal het dus zeker niet worden helaas. In België heeft men op dit moment 11 auto’s minder verkocht als in 2011 en in Luxemburg 5 stuks. Ook hier zal het niveau niet veel hoger liggen als in het voorgaande jaar.

Al met al lijkt het er op dat de 8 belangrijkste markten (waarvan Subarblog cijfers heeft) voor Subaru alleen al boven het verkoopaantal van 2011 uit zullen komen! Een jaartotaal van ruim 700.000 verkochte auto’s moet zeker haalbaar zijn!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s