Prijsvergelijk Subaru Forester 2013 in Europa

Op verzoek van John hieronder een klein vergelijk tussen de vanafprijzen van de nieuwe Forester in een aantal Europese landen. Er is eigenlijk maar één conclusie mogelijk…..waarom wonen wij in Nederland?!

prijsvergelijk forester

Prijslijst Nederland:

Prijzen Subaru Forester 2013

Prijslijst België:

prijzenforesterbelgië

Prijslijst Luxemburg:

prijzen forester luxemburg

Prijslijst Duitsland:

prijzen forester duitsland

Prijslijst Italië:

prijzen forester italie

Prijslijst Oostenrijk:

prijzen forester oostenrijk

Advertenties

5 gedachten over “Prijsvergelijk Subaru Forester 2013 in Europa

 1. “waarom wonen wij in Nederland?!”

  Wel, even twee zaken:
  – Subaru Benelux moet op het scherp van de snede onderhandelen met Subaru Japan om modellen tegen een zo laag mogelijke prijs in Nederland op de markt te kunnen zetten;
  2. Als dat inderdaad (!) geprobeerd is, maar niet gelukt, dan is het aan Subaru Benelux om Subaru Japan te verzoeken om bijvoorbeeld de Forester XT (die is volgehanden met opties) als intro of luxury in Nederland te gaan leveren. Op die manier is die 2.0 turbo voor meer potentiële klanten bereikbaar !!!

 2. Subaru Benelux zal zeker moeten onderhandelen, maar vergeet niet dat het een volledige dochter is van Subaru Japan. Subaru wordt in Nederland zeker de das om gedaan door de hoge belastingen, maar inderdaad het op de markt brengen van eenvoudigere uitvoeringen kan zeker helpen een bepaald model toegankelijker te maken voor een breder publiek. Subarublog heeft vorig jaar al geschreven waarom er geen simpelere uitvoering is van de XV….nu lijkt het er op dat hij er toch is gekomen.
  Een ander punt is ook dat onze importeur afhankelijk is van wat ze kunnen krijgen. Sterker nog, als van de nieuwe Forester er ineens twee duizend verkocht zouden worden, dan kunnen de klanten waarschijnlijk twee jaar wachten! Er is gewoon geen rekening mee gehouden. Subaru Benelux moet op voorhand aangeven wat ze verwachten te verkopen en daar zit weinig tot geen rek in. Europa is op dit moment geen belangrijke markt voor Europa en dat zal ook niet snel veranderen helaas.

 3. Als je ziet wat in andere Europese landen allemaal wél mogelijk is, dan heb ik mijn bedenkingen bij de wil en de vaardigheden van Subaru Benelux………….

 4. Maar, zoals je schrijft, als het een volledige dochter van Subaru Japan is, dat zegt dat al heel veel. Japanners zijn nl. (ook) niet zo mededeelzaam en ‘soepel’ van aard….

 5. Ondanks dat Nederlandse belastingklimaat zijn andere automerken wél in staat om een compleet uitgeruste auto aan te bieden voor een redelijke meerprijs t.o.v. het instapmodel. Bij de Forester 2.0 benzine daarentegen, betaal je voor de meest luxe versie niet minder dan € 9.000,– méér dan voor de instapper. En als je dan ziet dat het met die “luxe” op de executive reuze meevalt, dan is die meerprijs belachelijk. De kritiek die de ‘premium’ merken krijgen (van fans van Aziatische auto’s) als het gaat om meerprijzen voor opties, die kritiek past Subaru in minimaal gelijke mate !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s