Verkoopcijfers NL: 2013 start slecht, ook Subaru in de min

De eerste verkoopmaand is bij de Nederlandse autodealers geen goede geweest. De totale verkoopcijfers liggen ruim 31% lager dan in 2012. De cijfers zijn zo slecht dat ze zelfs onder het jaar 2009 liggen en toen waren de cijfers al bijzonder slecht.

Met het huidige modellenprogramma en de bijbehorende prijzen is het niet verwonderlijk dat Subaru ook klappen krijgt.

In januari werden slechts 57 nieuwe Subaru’s op kenteken gezet, tegenover 157 in 2012. Een min van ruim 63%.

Ondanks bijvoorbeeld een nieuwe Forester en de Outback Diesel met automaat zal 2013 een moeilijk jaar worden voor Subaru in Nederland.

Advertenties

6 thoughts on “Verkoopcijfers NL: 2013 start slecht, ook Subaru in de min

 1. Ja ik mis de spetterende acties van Belgié en Duitsland. In Belgie 6000 euro korting op een Forester Diesel (my 2012) en in Duitsland miv 1 jan j.l. vijf !!!jaar garantie!!!! I

  • Vreemd inderdaad dat dit soort acties in België bijvoorbeeld wel aangeboden worden en in Nederland niet. Hier strooit men af en toe met een bedrag aan accessoires, maar daar zit de gemiddelde koper niet op te wachten.
   Vijf jaar garantie zou ook in Nederland een prima manier zijn om een stukje onderscheid te hebben met de concurrentie, maar blijkbaar durft men het niet aan of krijgt geen toestemming vanuit Japan.
   Subaru Benelux valt tegenwoordig rechtstreeks onder Subaru Japan. Dat is tevens de reden dat in Nederland de nieuwe modellen vrij snel verkrijgbaar zijn. Vaak nog eerder als in Duitsland, terwijl dit jaren terug zeker niet het geval was.

  • Ongetwijfeld heeft u gelijk. Het modellenprogramma van Subaru is nou niet bepaald op Nederland gericht. De modellen die in zijn algemeenheid goed verkocht worden zijn auto’s in het A, B en gedeeltelijk het C-segment.
   De Trezia past daar enigzins in maar helaas weet 95% van de Nederlanders hoogstwaarschijnlijk niet eens wat een Trezia is en daarnaast is een vanafprijs van ruim 17 mille ook niet kinderachtig.
   De XV is een prima auto, maar ook prijzig, hoewel er inmiddels een uitgeklede versie, de “Business Edition” leverbaar schijnt te zijn. Echter staat deze alleen vermeld in de prijslijst, maar is er verder niets op de Subaru.nl site terug te vinden, laat staan dat er via de pers ruchtbaarheid aan gegeven is.
   De nieuwe Forester moet zich nog gaan bewijzen en zal ongetwijfeld een redelijk aantal verkopen behalen gezien het feit dat er een behoorlijk grote groep Forester-rijders is, maar door zijn vanafprijs zal het ook hier moeilijk worden.
   De Legacy en de Outback worden al jaren mondjesmaat verkocht. Enige hoop op een stijging is de Diesel-CVT versie maar ook daar heeft Subaru Benelux zich nog niet over uitgelaten en een grote stijging zal er ook niet in zitten.
   De BRZ tenslotte is leuk om te zien in de showroom, maar ook daar zullen er maar een paar van verkocht worden.
   Subaru zou om een grotere speler te worden op de Nederlandse/Europese markt minimaal één model onder de Trezia moeten hebben, maar er is zeker ruimte voor twee, bijvoorbeeld de Subaru Pleo (Daihatsu Cuore) en wellicht een afgeleide van bijvoorbeeld de Toyota Yaris.
   Ook is er ruimte in het programma tussen de Trezia en de XV, waar jarenlang de Impreza te vinden was. Nou was dit de afgelopen jaren nooit een topper, maar het nieuwe model zou het beter moeten kunnen doen.
   Wellicht zou een kleine MPV of een 7-persoons voertuig wat toe kunnen voegen, maar ook dit zou mondjesmaat zijn.
   Helaas lijkt het er op dat Subaru in Nederland altijd een kleine speler zal blijven.

 2. “Helaas lijkt het er op dat Subaru in Nederland altijd een kleine speler zal blijven.”

  Daarbij mag Subaru Benelux nadrukkelijk naar zichzelf kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s