Hybride Subaru debuteert op New York Int. Auto show in maart

Vorige maand berichtte Subarublog al dat er steeds meer geruchten de ronde deden over een aanstaande introduktie van het eerste hybride model van Subaru.

Wanneer de auto geintroduceert zou worden was nog een vraagteken, maar inmiddels is duidelijk dat Subaru er voor gekozen heeft de auto te laten debuteren op de New York International Auto Show welke vanaf 29 maart word gehouden.

Ook waren de meningen verdeeld over welk model als eerste de hybride aandrijving zou krijgen. Meest genoemd werden de nieuwe Subaru Forester en de Subaru Impreza G4 (sedan versie).

Subaru heeft inmiddels zelf aangegeven dat het niet om de nieuwe Forester gaat maar om een compact model. Dit zou kunnen betekenen dat het inderdaad om de Impreza zou gaan.

Echter komen er nu zeer sterke verhalen uit de auto-industrie dat Subaru een volledig nieuw model met hybride aandrijving uit zal brengen, gebaseerd op de Hybrid Tourer Concept uit 2009.

Subaru-Hybrid-Tourer-Concept

We zullen nog even geduld moeten hebben wat er uiteindelijk te zien zal zijn in New York. Of wij de hybride Subaru ooit op de Nederlandse wegen te zien zullen krijgen is ook allerminst zeker. Het schijnt dat Subaru er voor kiest de auto alleen in Japan en de Verenigde Staten te gaan verkopen.

Als Subarublog nog een kleine tip mag geven aan Subaru: de Advanced Tourer Concept had ook hybride aandrijving en dat was toch wel een beauty…..

Subaru-Advanced_Tourer_Concept_2011_1024x768_wallpaper_01

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s