Subaru @ Autosalon van Geneve in maart

De komende Autosalon van Geneve zal Subaru zeer nadrukkelijk aanwezig zijn met twee wereldprimeurs en een europese primeur.

Om met deze laatste te beginnen, dit betreft de nieuwe Subaru Forester. Vreemd dat daarvan wordt gezegd dat het een Europese primeur betreft, de auto was namelijk al te zien op autoshows in België en Oostenrijk en sterker nog de auto staat in Nederland inmiddels bij de dealers. Andere Europese landen moeten nog even wachten overigens.

De wereldprimeurs zijn echter twee belangrijke. Allereerst staat daar eindelijk de langverwachte Subaru Outback met Boxer Diesel en Lineartronic CVT. Toch wel een belangrijke auto voor Subaru. De vraag naar een diesel met automaat is er al sinds de komst van de Boxer Diesel in 2008.

De andere wereldprimeur is de Subaru Viziv Concept, een studiemodel voor wellicht een toekomstig Subaru model. Subaru heeft een teaser foto vrijgegeven, echter is daar helaas (zoals het de bedoeling van Subaru zal zijn) niets uit op te maken, maar het schijnt te gaan om een SUV-model. Wellicht dat hier een nieuwe Tribeca uit voort gaat komen.

De Autosalon van Geneve is dus zeker de moeite waard voor Subaru-liefhebbers. Subarublog houdt u uiteraard op de hoogte zodra de persconferentie is geweest.

Subaru-Viziv-Concept-625x455

2 gedachten over “Subaru @ Autosalon van Geneve in maart

 1. “De komende Autosalon van Geneve zal Subaru zeer nadrukkelijk aanwezig zijn”

  Twee opmerkingen:

  1. Subaru zou in Nederland (!) eens nadrukkelijk aanwezig moeten zijn;

  2. Zolang Subaru niet OFWEL het nut van AWD in een vlak landje kan onderbouwen OFWEL de prijzen van de Subaru modellen flink naar beneden bijstelt (of beide natuurlijk…) wordt het NOOIT wat met dit merk in Nederland.

  Oh, en 3.:
  Over de nw. Forester: 150 pk en 198 Nm is nog steeds aan de magere kant als je een (wat zwaardere) caravan door de bergen wilt ‘sleuren’. Helaas ‘vlieg’ je in één keer naar een belachelijke 50.000,– als je een sterkere benzinemotor wilt. Zit niets tussen.
  Tja, andere merken bieden voor 35.000,– wél 170 pk en 270 tot 320 Nm trekkracht…….

  • Subaru zou in Nederland zeker nadrukkelijker aanwezig moeten zijn. Er is echter een goede reden dat tot aan de introduktie van de XV je weinig hoorde of zag van Subaru in de media. Het verhaal van de boekhouder en Holland Casino ga ik verder niet op in, maar dit heeft Subaru Benelux financiëel bijna op de afgrond gebracht. Men had dus simpelweg de centen niet.
   Sinds een aantal jaren valt Subaru Benelux rechtstreeks onder de fabriek. Dit heeft als voordeel dat wij snel over nieuwe modellen kunnen beschikken, vaak een aantal maanden voor de overige Europese landen. Nadeel is echter dat vanuit Japan bepaald wordt welke modellen hier geleverd worden.
   Subaru heeft ooit de keuze gemaakt om alle (in eigen huis) ontwikkelde modellen standaard te voorzien van AWD. Een gewaagde stap en zeker voor Nederland niet van groot belang. En daar zit nou net het punt wat veel mensen niet zien. Subaru is groot in USA, Canada, Australië en daar richt het merk zich op. Europa is helaas voor ons maar bijzaak. Dit is ook de reden dat we hier geen A-segment auto zien, terwijl in dat segment op dit moment de meeste auto’s verkocht worden.
   Wat betreft uw punt dat de prijzen omlaag moeten, snap ik uw standpunt, maar de prijzen zijn grotendeels te wijten aan de dure Yen (iets wat Subaru niet zelf in de hand heeft) en anderzijds aan de belachelijke belastingen in Nederland. Subaru zou daar wellicht beter op in kunnen spelen, maar daar gaan we weer, Europa (lees: Nederland) staat niet echt hoog op de prioriteiten lijst.
   Anderzijds is het ook zo dat wanneer u andere merken gaat vergelijken en van een gelijke uitrusting zou voorzien en van AWD, dat de Subaru modellen zeker niet de duurste zijn.
   Rijdt u overigens zelf ook Subaru? U lijkt niet bepaald positief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s