Verkoopcijfers februari 2013: Nederland en België

Na de goede berichten uit de USA en Canada zijn de cijfers uit Nederland uiterst bedroevend.

Subaru wist in Nederland in de afgelopen maand 79 auto’s op de weg te zetten. 44 van deze 79 auto’s zijn Foresters, waarvan het grootste deel (zoniet alle 79) bestaan uit demonstratie auto’s van de importeur en de dealers.

Van de XV werden slechts 12 exemplaren verkocht, wat ook een tegenvaller genoemd mag worden. De Trezia deed het met 22 exemplaren weliswaar wat beter, maar ook van dit model moeten toch meer auto’s verkocht kunnen worden. Tot slot werd er ook nog 1 Legacy op kenteken gezet.

In 2013 zijn in de eerste twee maanden van dit jaar slechts 136 nieuwe Subaru’s de weg op gegaan, tegenover 305 in de eerste twee maanden van vorig jaar. De nieuwe Forester zal ongetwijfeld een kleine groeispurt maken de komende maanden en wellicht is de Business Edition van de XV voor € 26.495,- een aanleiding om de verkoopcijfers wat op te krikken, maar voorlopig lijkt het er nog steeds op dat 2013 een zeer zwaar jaar wordt voor Subaru in Nederland.

De berichten uit België zijn gelukkig een stuk beter. Na een goede maand januari met 72 verkopen, werden in februari zelfs 91 Subaru’s op de weg gezet. Het totaal voor 2013 staat dus op 163 stuks, terwijl in de eerste twee maanden van 2012 slechts 82 nieuwe Subaru’s verkocht werden. Cijfers per model zijn helaas niet beschikbaar.

Advertenties

2 thoughts on “Verkoopcijfers februari 2013: Nederland en België

  1. Télkens weer bedroevende verkoopcijfers, maar toch télkens wordt er weer een lichtpuntje gezien. Hoe dik is dan toch die ‘plaat voor je kop’……..

    • Want wát werd er slechts een maand geleden over het jaar 2012 geschreven ? Dit :

      “Een stijging van 10% in een krimpende markt is een goede prestatie, van daar het uitroepteken.”

      Stop nou maar gewoon met Subaru in Nederland. Subaru Nederland wíl gewoon niet. Te duur, te onaantrekkelijke modellen. Punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s