Officieel: Subaru XV (Crosstrek) Hybrid

29 Maart start de Internationale Autoshow in New York. De afgelopen jaren is Subaru zeer nadrukkelijk aanwezig geweest op deze beurs, met vrijwel altijd nieuwe introdukties.

subaru-xv-crosstrek-hybrid

Ook dit jaar komt Subaru met belangrijk nieuws. Allereerst beleeft de allereerste hybride-Subaru zijn werelddebuut, de Subaru XV (Crosstrek) Hybrid.

Subaru XV Crosstrek Hybrid 1

Nadere details heeft Subaru nog niet vrijgegeven, maar in ieder geval is bekend dat het hybride systeem gekoppeld zal worden aan Subaru’s Symmetrical All Wheel Drive.

Uiterlijk zijn er weinig verschillen met de normale XV modellen. De Hybrid krijgt een ander velgtype, een aantal “Hybrid” badges en andere achterlichten. Of dat laatste een verbetering is laat Subarublog aan u over, maar erg fraai oogt het niet.

Subaru XV Crosstrek Hybrid 2

De auto wordt uiteraard gepresenteerd in de Amerikaanse uitvoering, vandaar de toevoeging Crosstrek aan de naam XV. Het is echter maar de vraag of we de XV Hybrid ooit op de Nederlandse wegen zullen zien. Tegenover de Telegraaf verklaarde een medewerkster van Subaru Benelux dat er geen plannen zijn de auto hier op de markt te brengen.

De tweede primeur van Subaru in New York is een studiemodel. Verdere gegevens zijn niet bekend. Subaru heeft alleen laten weten dat het om een Performance Concept gaat. Naar alle waarschijnlijkheid een voorproefje van de nieuwe WRX welke voor volgend jaar in de planning staat.

Subarublog houdt u op de hoogte van het laatste nieuws vanuit New York!

Een gedachte over “Officieel: Subaru XV (Crosstrek) Hybrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s