Subaru BRZ tuned by STI

Even bracht Subaru het hoofd van menig Subaru liefhebber op hol met het plaatsen van een teaser foto met daarop de neus van een BRZ met het typeplaatje STI…..zou het dan toch?

Helaas bleek het niet te gaan om BRZ met een turbomotor met 250pk of meer, maar om de Subaru BRZ tS, tuned by STI.

Subaru heeft haar autosportafdeling STI de BRZ onder handen laten nemen, maar de 2.0 liter turboloze boxermotor bleef ongewijzigd.

Wat wel wijzigde was o.a. de vering en demping, een veerpootburg werd toegevoegd, een Sound Creator luchtfilter voor een nog fraaier motorgeluid, 18 inch STI velgen met daarachter 17 inch Brembo remschijven. Daarnaast werd het uiterlijk nog verfraaid met andere luchtinlaten op de zijschermen, een andere voorspoiler en aluminium instaplijsten. En natuurlijk her en de de nodige STI-emblemen.

Voor de ware autosportliefhebber is er ook een GT-versie. Deze onderscheid zich met een verstelbare achterspoiler, Recaro sportstoelen en speciale 18 inch BBS lichtmetalen velgen.

Van de BRZ tS zullen in eerste instantie slechts 500 stuks worden gemaakt…..en ja deze blijven allemaal in Japan. Mocht er grote interesse zijn uit andere landen overweegt Subaru meer exemplaren van dit model te produceren.

Tijd voor foto’s:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s