Verkoopcijfers Subaru in september: NL, BE, USA en CAN

Subaru heeft in de maand september 61 nieuwe auto’s verkocht in Nederland. Het jaartotaal komt daarmee op 573, tegenover 881 in dezelfde periode van vorig jaar. De cijfers per model zijn op dit moment nog niet bekend.

vercnl2013tmsept

In België zijn in september 25 nieuwe Subaru’s verkocht. Het jaartotaal ligt met 446 stuks nog steeds iets boven het jaartotaal van vorig jaar over dezelfde periode. Het verschil is echter slechts 27 stuks.

De cijfers uit de USA zijn een stuk postitiever. Subaru of America realiseerde de beste september maand ooit. Met een verkoopaantal van 31755 werd een stijging van 15% behaald ten opzichte van september 2012. Over het gehele jaar 2013 heeft Subaru in de USA tot en met september 28% meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook in Canada gaat het erg goed. In september wist Subaru 3.310 auto’s te verkopen, een stijging van 23,2% ten opzichte van september 2012. Over de eerste maanden van dit jaar bedraagt de verkoopstijging 21,1% ten opzichte van 2012.

De Forester doet het zowel in de USA als in Canada erg goed. In Canada wist de Forester een verkoopstijging te noteren van ruim 81%.

verkcusacan2013

4 gedachten over “Verkoopcijfers Subaru in september: NL, BE, USA en CAN

  1. Conclusie: De BRZ en de Impreza kunnen beter uit het programma. Hier valt niet tegenop te adverteren. En het aanhouden van een onderdelenvoorraad lijkt me zo ook een kostbare zaak.

    • De Impreza wordt alleen nog als WRX geleverd. De normale versies zijn in Nederland niet via de officiële import te verkrijgen. De Cosis-bedrijven kunnen deze ongetwijfeld via Duitsland wel leveren.

  2. Als eens naar de Outback gekeken Ferry…? Welgeteld slechts één exemplaar verkocht in febr. en augustus. En in juni en juli SLECHTS twee per maand ! In héél Nederland !! Dat gaat dus echt helemaal nergens over.

  3. De verkoopcijfers van de Forester zijn natuurlijk op zichzelf ook een lachertje, afgezet tegen vergelijkbare auto’s bij andere merken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s