Subaru wil stoppen met produktie voor Toyota

sia

Toyota heeft een aandeel van ongeveer 16% in Fuji Heavy Industries, de fabrikant van Subaru. Deze vorm van samenwerking heeft onder andere de Subaru BRZ opgeleverd en Subaru shopt voor haar kleinere modellen, welke voornamelijk in Japan geleverd worden, in de modellenlijn van Toyota-dochter Daihatsu.

Ander onderdeel van de samenwerking is dat Subaru in haar fabriek in Indiana (USA) ongeveer 100.000 Toyota’s Camry in elkaar schroeft.

En dit laatste is eigenlijk een groot probleem voor Subaru. Het gaat ontzettend goed met Subaru in de USA en de auto’s zijn bijna niet aan te slepen. Subaru wil dan ook de produktie in de USA uitbreiden. De produktie voor Toyota zou daardoor moeten komen te vervallen.

Subaru zou dan naast de 170.000 Legacy’s, Outbacks en Tribeca’s de mogelijkheid hebben bijvoorbeeld de nieuwe Forester in de USA kunnen gaan produceren. De vraag naar dit model is dermate groot dat er zelfs levertijden zijn op dit moment.

Of Subaru en Toyota het eens kunnen worden over de wens van Subaru zal moeten blijken. Rond 2016 wil Subaru haar produktie in de USA zelfs verdubbeld hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s