Vijfde verkooprecord op rij voor Subaru USA

Bij Subaru of America wordt een klein feestje gevierd. In de maand oktober wist Subaru in de USA 34.483 nieuwe auto’s te verkopen, waarmee het totaal over de eerste tien maanden van dit jaar uitkomt op 347.890. Over geheel 2012 bleef de teller nog steken op 336.441 verkochte auto’s, dus met nog twee maanden te gaan heeft Subaru USA haar verkooprecord wederom gebroken.

De afgelopen vijf jaar wist Subaru ieder jaar een nieuw verkooprecord neer te zetten en de afgelopen zes jaar was er elk jaar sprake van een verbetering van de verkoopcijfers. Geen enkel ander merk in de USA is hier in geslaagd.

Absolute verkooptopper is de dit jaar geintroduceerde Forester. In de afgelopen maand werd een verkoopstijging van 137% genoteerd.

Ook de andere modellen doen het goed. De XV Crosstrek snoept wat weg bij de Impreza, de BRZ doet het uitstekend en zelfs de WRX doet het erg goed op dit moment. De Legacy en de Outback leveren wat in, maar over het jaar gezien verkopen ze op hetzelfde niveau als 2012.

Subaru of America verwacht het jaar goed af te kunnen sluiten, mede door de aanvang van de levering van XV Crosstrek Hybrid in December. Het jaartotaal wat verkopen betreft zal waarschijnlijk rond de 410.000 exemplaren uitkomen.

verkoopcijfers usa oktober 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s