Even voorstellen: Subaru Ascent

Eerlijk is eerlijk, de kans dat we de Subaru Ascent op de Nederlandse wegen gaan zien is erg klein. Echter werd dat in 2006 ook gedacht van de Subaru Tribeca en deze is uiteindelijk toch in Nederland verkocht, weliswaar in hele kleine aantallen.

De Subaru Ascent is voornamelijk bedoeld voor de Verenigde Staten. De dealers daar vragen al sinds het afscheid van de Tribeca in 2014 om een 7-persoons auto. Het geduld van de dealers is beloond met de komst van de Ascent.

De Subaru Ascent wordt op de markt gezet met een splinternieuwe 2,4 liter boxermotor met turbo, een motor die wellicht ook gebruikt zou kunnen worden voor een nieuwe WRX STI.

De Ascent is niet alleen leverbaar als 7-persoons, maar zelfs als 8-persoons!

In de Verenigde Staten zijn de dealers blij dat ze eindelijk een model boven de Outback kunnen aanbieden. De grotere gezinnen moesten helaas de afgelopen jaren aan Subaru voorbij lopen.

Wat vinden jullie van de Ascent? Ook goed voor de Nederlandse markt of lekker in de USA laten?

5 gedachten over “Even voorstellen: Subaru Ascent

    • Ik rij nu nog een nieuwe Outback 2 D een heel plezierige auto TOP (momenteel al meer dan 130.000 km op de teller, vorige Outback met LPG gereden 645.000 km in 10 jaar) Subaru moet toch voldoende kennis in huis hebben, om die emissie omlaag te krijgen

  1. Kijk al een tijdje naar de Ascent. Kan prima in de nl markt. Ik wil wel 👍😀. Goede concurrent voor Volvo. audi, Porsche. En een stap beter dan Kia, Hyundi, etc. Wellicht dat de nieuwe Nissan Terra vergelijkbaar is, MAAR geen Subaru kwaliteit. Oh ja wel natuurlijk met een echte navigatie en niet de prut die er nu in zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s